Profiel groen

Doelen

Onze leerlingen werken onder begeleiding van een groendocent aan diverse doelen van werkportfolio. Het doel is leerlingen meenemen in het profiel en mogelijk toewerken naar een uitstroomplek. De leerlingen werken aan diverse vakvaardigheden in onze moestuin, op het schoolterrein maar ook daarbuiten. Wij zoeken samenwerkingen met partners zodat de leerlingen ook de transfer maken naar een meer beroepsmatige omgeving. De school beschikt over een plantenkas van 10mx10m.

Detailhandel

Vanaf de eerste stappen in dit profiel werken leerlingen ‘live’ in de echte supermarkt. Jumbo Carboonplein Kerkrade is sinds jaar en dag onze leerwerkplek detailhandel. Van het magazijn werken de leerlingen naar de winkel om daar te vullen en te spiegelen. Leerling die toewerken naar uitstroom in dit profiel specialiseren zich bij bijvoorbeeld groente, brood of zelfs de kassa. Oud-leerlingen met een arbeidscontract begeleiden de jonge aanwas. Hoe gaaf is dat?

.

Leerlingen aan het werk op de werkplek

Interieur

Poetsen is niet het eerste waar onze leerlingen hun motivatie voor vinden. Vandaar dat wij zoeken naar werkzaamheden die passend en leuk zijn. Daarvoor maken wij met de leerlingen wekelijks uitstapjes naar de kinderopvang, bioscoop en een hotel. Hard werken in een echte omgeving; dat motiveert!

Horeca

Dit profiel bestaat uit diverse onderdelen. Wij streven naar maatwerk voor onze doelgroep.

Onderdeel koken: Onder begeleiding van een docente koken leren de leerlingen een recept koken op een eigen kookeiland. We koken keramisch en op gas. Naast de recepten van werkportfolio werken we ook met recepten uit tijdschriften of de supermarkt.

Onderdeel catering: Onze kok verzorgt dagelijks met leerlingen een catering voor de leerlingen in school. Samen koken voor 60 of meer personen vergt samenwerking, communicatie en vooral doorzettingsvermogen. Leerling koken ook voor externe partijen zoals studiedagen bij Movare. Onze kok werkt bij voorkeur met producten uit de eigen moestuin.

Broodje Carboni: Bij de broodjeszaak in Kerkrade-West zijn onze leerlingen met uitstroomperspectief horeca actief. Zij leren in een echte omgeving koken, opdienen en bedienen. Zie wij u daar binnenkort? Carboonplein 35, Kerkrade –> Tot snel!

Catering

Voor de hele school wordt elke week een flyer uitgegeven met de maaltijden van de week erna.

TV4KIDS

Op ons YouTubekanaal TV4KIDS staan de leukste filmpjes voor kids, door kids.In deze unieke vorm van samenwerking gaan de makers op zoek naar interessante projecten en gebeurtenissen die het waard zijn om vastgelegd te worden. Gave gadgets, unieke tools en programma’s zijn onderdeel van de gaafste update-journaals. Door onze leerlingen!

Toekomst

In de nabije toekomst gaan wij het profiel assemblage verder uitwerken zodat onze leerling ook fabrieksmatig een passendere uitstroom vinden.

Bekijk alle belangrijke informatie over
ons onderwijs in onze schoolgids