Kernwaarden

Veiligheid

Eenieder moet zich veilig voelen in een omgeving die openheid geeft om maximaal tot ontplooiing te komen. Kwalitatieve en open communicatie staat hierin centraal. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Iedereen mag ons bevragen op de keuzes die we maken.

Enthousiasme

We ontvangen onze leerlingen elke dag met plezier. Op het moment dat leren niet lukt, zoeken we naar oplossingen via andere wegen. Creativiteit is onze kracht en we zien humor als een belangrijke eigenschap van het menselijk denken en onze emoties.

(Zelf)respect

We hebben respect voor de kwaliteiten, opvattingen en competenties van elkaar én onze leerlingen. We luisteren goed naar elkaar en kunnen ons goed inleven in elkaar. Een verrijkende eigenschap die niet mogelijk is zonder zelfbewustzijn en zelfreflectie.

Verantwoordelijkheid

Ons onderwijs is betekenisvol en ontwikkelt eigenaarschap. We vormen een leergemeenschap die erop gericht is om leerlingen in sociale én cognitieve context te ontwikkelen tot unieke individuen met eigenwaarde.

Samenwerking

Het vormgeven van ons onderwijs kunnen we niet alleen. We werken nauw samen met ouders en zorgvuldig uitgekozen externe partners. Het geeft vertrouwen omdat we samen meer bieden dan alleen. We erkennen jou, herkennen ons gezamenlijk doel en streven naar een optimale ondersteuning.