Gezonde school

Onze school streeft ernaar de vitale school van vandaag te zijn. Met een breed aanbod in sport, bewegen, voeding en vrijetijdsbesteding is er een optimale focus om onze leerlingen dagelijks te bedruipen met gezondheid en vitaliteit.

Hoe doen we dat?

We zorgen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben aandacht voor de persoonlijke én sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat bewegen. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in:

  • Gymlessen binnen en buiten én in de sportschool
  • Diverse sportdagen en evenementen.
  • Sportclinics waarbij onze partners leerlingen voorbereiding op een evenement.
  • Schoolzwemmen.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan hier.

Gezonde voeding

In onze schoolkantine worden maaltijden bereid en verkocht. Er is volop keuze uit gezonde producten, zoals bruine broodjes, groente, fruit en water. Een groot deel van deze producten is afkomstig uit onze eigen schooltuin. Middels dit aanbod maken we onze leerlingen bewust van gezonde keuzes in leefstijl en voeding met de hoop dat zij ook in hun toekomst gezond zullen kiezen.

Het Voedingscentrum neemt onze kantine jaarlijks onder de loep en beloont deze met de Gezonde Kantineschaal.

Aanmoedigen

We willen onze kinderen met een laagdrempelig sportaanbod aanmoedigen om te bewegen. Dit gebeurt zowel in de gymzaal als op het sportveld. Voor VSO-leerlingen bestaat er ook de mogelijkheid om aanbod te krijgen in de sportschool. Bekijk deze video voor een impressie.

In het kader van de Gezonde school van de toekomst geeft onze school hiermee een voorzet. Leerlingen die beter in hun vel zitten, presteren ook beter. Sport en bewegen dragen hieraan bij door de aandacht voor gezondheid en verbinding met de sportclub.

Evenementen en sportdagen

Gedurende het schooljaar vinden meerdere sportdagen plaats en kunnen de leerlingen aan ouders, leraren en medeleerlingen laten zien wat ze kunnen. Alles is oké!

Op dit moment biedt onze school de volgende evenementen aan:

Trappenmarathon –> VIDEO

Wim Sangen Memorial –> VIDEO

Fietsevenement –> VIDEO

ZMLK Voetbaltoernooi –> VIDEO

Sportaanbod

Ook gedurende de pauzes van onze leerlingen vindt regelmatig sportaanbod plaats. Onze leerlingen kiezen zelf het aanbod dat het beste bij hen pas. Ons aanbod is gevarieerd, leuk en gezond!

Bekijk alle belangrijke informatie over
ons onderwijs in onze schoolgids