• quote 1
  • quote 2
  • quote 3
  • quote 4
  • quote 5

  • quote 1
  • quote 2
  • quote 3
  • quote 4
  • quote 5

Door een laagdrempelig aanbod met sportactiviteiten die bij hen passen bieden wij de mogelijkheid van structurele en veilige deelname aan de sportclub. De professional is tevens in veel gevallen verbonden aan de sportvereniging en omdat de leerlingen vaak niet in staat is om zelf aan te sluiten bij de reguliere sportverenigingen is het van groot belang dat er een mogelijke springplank wordt gecreëerd. Tevens ontstaat er op deze wijze een vangnet.

 

In het kader van de gezonde school van de toekomst geeft onze school hiermee een voorzet; leerlingen die beter in hun vel zitten, presteren ook beter. Sport en bewegen dragen hier successievelijk aan bij door de aandacht voor gezondheid en verbinding met de sportclub.

 

In de laatste schoolweek vindt de jaarlijkse sportdag plaats waarbinnen de leerlingen aan ouders, leraren en medeleerlingen kunnen laten zien waar ze het afgelopen jaar aan hebben meegedaan. Er zijn clinics om de Sport(B)SO te promoten, kortom een mooie dag om naar uit te zien.

 

Op dit moment bieden wij aan:

 

-Maandagmiddag 15:30u-16:30u JUDO (Jan-Wouter)
-Dinsdagmiddag 15:30u-16:30u SPELENDE DANS (Frederic)

-Dinsdagmiddag 15:30u-16:30u BASIC FIT (Jan-Wouter)

-Woensdagmiddag 12:30u-13:30u VRIJE GYM/SPEL (Jan-Wouter)
-Donderdagmiddag 15:30u-16:30u ZUMBA (Frederic)

 

Over het aanbod:

 

Judo:

Judo is niet alleen een sport die bedreven kan worden door jong en oud. Dit sportaanbod is daardoor geschikt voor al onze leerlingen, dus ook voor uw zoon of dochter.

Bouwt je conditie op en leer stoeien op een veilige manier. Omdat judo is gebonden aan een aantal regels leer je ook zelfvertrouwen en discipline op te bouwen. Het samen sparren met een ander brengt respect en rekening houden met de ander te weeg. Begeleider Jan Wouter is gespecialiseerd in de aanbod door zijn achtergrond in Jiu Jitsu.

 

Spelende dans:

Dansen en beleven en bewegen dat zijn de sleutelwoorden bij spelende dans.

Start een swingende ontdekkingsreis met muziek, de omgeving, diverse materialen en je eigen lijf. Spelende dans is kind-volgend en speelt in op de behoeften en bewegingen van het kind. Het aanbod is uitermate geschikt voor leerlingen uit het SO. Begeleider Frederic is een kei in het lezen van de behoefte van de deelnemers en genereert hierbinnen een passend aanbod.

 

Vrije gym/spel:

Kinderen vinden het fantastisch om zich lekker te bewegen in een uitdagend ingerichte gymzaal. Een combinatie van sport en spel waarin je goed begeleid wordt maar niemand je stuurt in wat je moet doen; dat mag je zelf bepalen. Wie wil dat nou niet? Begeleider Jan-Wouter staat klaar om de passende ondersteuning te bieden waar de doelgroep om vraagt.

 

Basic Fit:

Met ingang van dit schooljaar gaat menig VSO-leerling, naast de reguliere gymles, sporten bij Basic-Fit. Onder deskundige begeleiding werken leerlingen daar wekelijks aan hun conditie. De hometrainer, loopband, crosstrainer en roeimachine zijn veelgebruikte apparaten. Is dit aanbod iets voor uw kind? Wij gaan dit op dinsdagmiddagen ook aanbieden binnen het naschools sporten. Hiervoor hanteren wij de leeftijd 13+. Vanuit zijn achtergrond in de fitness kan begeleider Jan-Wouter de juiste inschattingen maken die nodig zijn om dit aanbod succesvol te maken.

 

Zumba:

Tijdens deze lessen word je gegarandeerd vrolijk! Je gaat tijdens de Zumba lessen dansen op toffe muziek. Je leert in de training hoe je ritme, techniek en pasjes combineert. Tijdens de training worden de basisoefeningen van het Zumba behandeld. Begeleider Frederic beheerst de Zumba basis en is vaardig om deze op een energieke wijze over te brengen.

 

Is bovenstaand aanbod iets voor uw zoon/dochter? Meld u dan nu aan door te reageren op dit bericht. Bijzonder in beweging zal dan spoedig contact met u opnemen.

 

Voor het aanbod van 35 schoolweken betaalt u € 120,- (+ € 13,- verzekeringskosten) Als u later instapt berekenen we de prijs op het aantal resterende lessen binnen het schooljaar.

 

Bijzonder in beweging bemiddelt ook in financiering vanuit het Jeugdsportfonds, https://www.jeugdsportfonds.nl/fonds/limburg voor meer info.

 

SO/VSO St. Jan Baptist
Schoolstraat 81
6466 HV Kerkrade
045 - 541 12 98
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

esflogo

 

SO/VSO St. Jan Baptist
Schoolstraat 81
6466 HV Kerkrade
045 - 541 12 98
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo Movare 
 Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid
 © 2021 - SO/VSO St. Jan Baptist | website gebouwd door logo site42
 

© 2021 - SO/VSO St. Jan Baptist
website gebouwd door logo site42
 

 

esflogo

 

Om u te voorzien van de beste online ervaring op deze website maken wij gebruik van cookies.