KERKRADE – Op dinsdagochtend 27 maart vond de vierde activiteit van KERNgezond powered by Aevitae plaats. De leerlingen van bs. De Spoorzoeker waren te gast bij de leerlingen van SO/VSO St. Jan Baptist om samen de smaaklessen te beleven.

 

Van te voren werd Femke van bs. De Spoorzoeker in het zonnetje gezet voor haar Foto van de maand. Zij mocht hiervoor een mooie trofee in ontvangst nemen.

Aangekomen bij St. Jan Baptist werden de leerlingen van beide scholen gemengd en in groepen verdeeld. De groepen beleefden alleen vier onderdelen. Zo gingen de groepen, onder leider van docent René de kas in. Daar leerden de leerlingen welke diverse kruiden er zijn en hoe je deze kan gebruiken. Ook werd er buiten op een vuurtje heerlijk rozemarijnbrood geroosterd. Verder maakten de leerlingen in de professionele keuken groentesoep. De leerlingen zorgden ervoor dat de diverse groenten in stukjes werden gesneden. Ook was er nog tijd om een gezonde wrappizza te maken. De leerlingen sneden hun eigen groenten en konden zelf beslissen waar zij hun pizza mee belegden. Onder leiding van twee Fontys studenten speelden de kinderen nog een voedingsquiz waarbij ze goed moesten nadenken, samenwerken, proeven en ruiken en ontdekten de leerlingen op een ludieke wijze hoeveel suiker er in bepaalde producten zit. Op het einde van de ochtend waren de soep en de pizza’s klaar en werd er lekker gesmuld.

Het was wederom een KERNgezonde ochtend, waar iedereen van heeft genoten! In april vindt de volgende activiteit plaats voor de leerlingen van bs. De Spoorzoeker. Wat zij dan gaan doen is nog een verrassing.