Kerkrade gaat voor KERNgezond!

  

KERNgezond

KERKRADE – Op donderdagochtend 29 september vond de eerste activiteit van KERNgezond Fris & Fruitig Kerkrade plaats. De kinderen van groep 6 van bs. De Spoorzoeker en leerlingen van SO/SVO St. Jan Baptist kregen deze ochtend bezoek van topsporter Mike Schloesser. Na een goede warming-up gingen ze een heerlijk ontbijtje nuttigen. In de loop van dit schooljaar gaan de kinderen nog meer activiteiten beleven die in het teken staan van gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. 

 

Wethouder Schlangen was aanwezig om samen met Maurice Graef (oud-profvoetballer van Roda JC en initiatiefnemer KERNgezond F&F) de officiële aftrap te verrichten. De kinderen maakten kennis met topsporter Mike (wereldkampioen in het handboogschieten). Hij was aanwezig om kinderen te vertellen over het belang van ontbijten en gezonde voeding. Samen met hem werd de warming-up verricht door een ervaren instructeur. Na de warming-up was het tijd om met alle kinderen lekker te gaan ontbijten, waarbij de leerlingen door elkaar zaten en elkaar zo beter leerden kennen.

 

Dit heerlijke en gezonde ontbijt werd beschikbaar gesteld door Jumbo Kerkrade-West. De kinderen smulden van al het lekkers en er werd goed ontbeten. Tussendoor kwam Mike langs om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt voor topsporters, maar ook voor de kinderen. Uiteraard mochten de kinderen alles aan Mike vragen, werden er handtekeningen uitgedeeld en werden er ook foto’s gemaakt. 

 

KERNgezond F&F zet zich in om kinderen en hun ouders bewust te maken van het belang van voldoende sporten en bewegen, gezonde voeding en normen en waarden. Plezier staat hierbij voorop. Topsporters uit de regio worden ingezet als voorbeeldfunctie voor de jeugd. KERNgezond F&F is een initiatief Sport-Company in nauwe samenwerking met de gemeente, de provincie, het basisonderwijs en de GGD. KERNgezond F&F wordt ondersteund door lokale partners.